Vedoucí sekce zahraničních projektů

Chceš se stát součástí pomoci druhým v Kambodži, Myanmaru, Jordánsku, Libanonu a Zambii? Máš zkušenosti s humanitární a rozvojovou spoluprací v zahraničí a rád(a) by ses v tomto směru dál rozvíjel(a)? Baví tě koordinovat práci více lidí a starat se o to, aby vše dobře fungovalo? Pak jsi tu správně!

Jsme jedním ze středisek Diakonie ČCE – velké a stabilní neziskové organizace. Naše středisko poskytuje humanitární pomoc v zahraničí a v České republice. V ČR se angažujeme především při povodních, podílíme se také na zvyšování připravenosti obcí na povodně. V zahraničí pomáháme v uprchlických táborech a při humanitárních katastrofách (momentálně v Jordánsku, Libanonu, Kambodže a Myanmaru), organizujeme zahraniční rozvojovou práci (momentálně v Zambii a Kambodži). Dále také školíme dobrovolníky v ČR a vysíláme dobrovolníky do zahraničí, vzděláváme veřejnost v problematice rozvojové spolupráce a humanitární pomoci, připravujeme semináře a materiály pro učitele základních škol a programy pro děti a mládež k tématům globálního rozvojového vzdělávání.

Náš mladý tým čítá momentálně 10 lidí a těší se na přijetí dalšího pracovníka.

Hlavní náplň práce:

• Koordinace humanitárních a rozvojových projektů v zahraničí

Co přesně bude tvým úkolem:

• Koordinovat tým projektových koordinátorů naší zahraniční sekce
  • Administrovat 2 humanitární projekty v Libanonu a v Jordánsku (administrace, dokumentace, monitoring a reporting, finanční vedení projektů)
  • Komunikovat s českými donory, místními zahraničními partnery, místními autoritami a dalšími relevantními institucemi

Oceníme, když budeš mít:

• Vysokoškolské vzdělání;
  • Velmi dobrou znalost angličtiny slovem i písmem;
  • Velmi dobrou zkušenost s projektovým cyklem a rozvojovými projekty v zahraničí;
  • Dobré komunikační a organizační schopnosti;
  • Samostatnost, flexibilitu a pečlivost;
  • Uživatelskou znalost práce na PC;
  • Odolnost vůči stresu;
  • Ochotu cestovat

Co ti můžeme nabídnout:

• zázemí stabilní neziskové organizace s nadnárodní působností
  • práci v mladém přátelském kolektivu, na zajímavých projektech
  • pracoviště ve středu Prahy
  • prostor pro osobní rozvoj a kreativitu
  • flexibilní pracovní dobu, možnost částečné práce z domova
  • práci na HPP na částečný nebo plný úvazek (0,8 – 1,0)
  • zajímavé finanční ohodnocení

Životopisy a motivační dopisy posílejte na adresu sekretariat@diakoniespolu.cz. Vybraní uchazeči budou průběžně zváni k osobnímu pohovoru.