Děkujeme vám za váš dar!

Pokud jste nám dar poslali prostřednictvím on-line darovacího formuláře nebo přes Darujme.cz a označili, že chcete potvrzení o daru, vystavíme vám v průběhu ledna potvrzení automaticky e-mailem.

Pokud jste nám dar poslali na sbírkový účet bez vyplnění on-line formuláře, změnily se vaše kontaktní údaje nebo si prostě nejste jistí, prosíme vyplňte formulář níže.

K čemu je potvrzení dobré a co s ním udělat?

Darujete-li za rok v součtu alespoň 1 000 Kč na dobročinné účely jako fyzická osoba, nebo 2000 Kč jako firma, můžete si o výši daru snížit daňový základ. Stačí potvrzení přiložit k vašemu daňovému přiznání, nebo ho předat vašemu zaměstnavateli.

V minulých letech bylo možné si ze základu daně odečíst dary do maximální výše 15 % základu daně. Novela zákona o dani z příjmu zvyšuje odečty darů na 30 % základu daně a to i zpětně pro rok 2020.

I přesto, že prezident Miloš Zeman odmítl novelu zákona o daních z příjmů pro rok 2021 podepsat, byla novela 31. 12. 2020 vyhlášena ve Sbírce zákonů a nabývá tak účinnosti ke dni 1. 1. 2021. Účinnost zákona však může být ovlivněna diskusí, zda prezident odmítnutím podpisu zákon vetoval, či nikoliv, a případným podáním ústavní stížnosti k Ústavnímu soudu ČR. Na potvrzeních, která vystavujeme my, se tím nic nemění. Do jaké výše základu daně můžete své dary uplatňovat, by měl vědět váš daňový poradce nebo účetní.

Pokud se chcete na cokoli zeptat, prosíme konaktujte nás: Ivana Dingová, péče o dárce, +420 731 621 439, dingova@diakoniespolu.cz.

FormuláŘ

Vaše data jsou u nás v bezpečí. Více o zpracování osobních údajů si můžete přečíst zde.

Trvalé bydliště/sídlo společnosti

Pro právnické osoby

dvaplussedm=

Pozn.: položky označené * jsou povinné.