Pomoc pro rodiny postižené požáry v Řecku

Letošní lesní požáry v Řečku poškodily více než 1300 obytných domů a dalších budov. Jen v první polovině srpna oheň v Řecku zničil více než 100 tisíc hektarů půdy. Výtěžek sbírky pomůžem lidem z ostrova Evia a peloponéské oblasti Arkádie začít nanovo. Ve spolupráci s místní samosprávou vybereme nejpotřebnější rodiny a podpoříme je nákupem kuchyňských potřeb, lůžkovin, školních potřeb pro děti, nábytku nebo čehokoli dalšího, co bude aktuálně třeba. Sbírku pořádáme ve spolupráci s Českou asociací v Řecku.

Dar pro projekt Pomoc pro rodiny postižené požáry v Řecku

Vaše údaje jsou u nás v bezpečí. Jak je zpracováváme, najdete na www.diakoniespolu.cz/moje-udaje

čtyřiplusčtyři=

Velký požár

Letošní požáry v Řecku jsou bezprecedentní v mnoha směrech. Jen v první polovině srpna čelilo Řecko téměř 600 větším či menším požárům. Nejhůře jsou na tom oblasti na severu ostrova Euboia, na Peloponéském poloostrově a oblast Attiki. Požáry zatím poškodily více než 1300 obytných domů a dalších budov. 300 z nich zcela shořelo. V první polovině srpna bylo v Řecku ohněm zničeno více než 100 tisíc hektarů lesa.

Lidé, kteří byli donuceni opustit své domovy prožívají velmi těžké životní období. Řada z nich přišla o všechno. I když jsou požáry z větší části již uhašeny nebo pod kontrolou, nastává další fáze. Co teď? Je třeba začít od začátku.

Výtěžek ze sbírky pomůže lidem a rodinám na ostrově Evia a popřípadě částečně v peloponézské oblasti Arkádie. Ve spolupráci s místními organizacemi a  samosprávou chceme pomoci nejzranitělnějším rodinám začít nanovo. Ať již nákupem kuchyňských potřeb, lůžkovin, školních potřeb pro děti, nábytku nebo čehokoli dalšího, co bude aktuálně třeba.

Diakonie ČCE, Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, otevírá sbírku ve spolupráci s Českou asociací v Řecku https://czechassociation.org/.

Logo Česká asociace v Řecku