Pozemek pro školu na Ukrajině

Otcův dům se stará o opuštěné děti z kyjevského regionu. Za více než 20 let se organizaci povedlo zajistit lepší a stabilnější budoucnost tisícům z nich. Dětí v nouzi je mnoho a Otcův dům potřebuje rozšířit své prostory. Otcův dům stojí na obecním pozemku. Aby mohl svou kapacitu rozšířit, potřebuje pozemek získat do svého vlastnictví. Na pozemku chce postavit speciální školu, kde budou učitelé vyškolení na práci s traumatizovanými dětmi. Takové školy na Ukrajině úplně chybí. Polovinu prostředků už Otcův dům sehnal. My chceme pomoci zajistit druhou. Děkujeme, že pomáháte s námi.

Dar pro projekt Pozemek pro školu na Ukrajině
(například „babička“, „milý kolega František“ nebo název Vaší firmy apod.)
(pro správný tvar slovesa na certifikátu)

Vaše data jsou u nás v bezepčí. Jak s nimi nakládáme si můžete přečíst zde.

sedmmínuspět=

Obrázková galerie

Otcův dům pomáhá opuštěným dětem

Jen kousek od Kyjeva již od roku 1996 působí organizace Otcův dům (Otchiy Dim), která se stará o potřebné a opuštěné děti z místního regionu. S organizací Otcův dům spolupracujeme od roku 2015. Má naši důvěru. Víme, že každá darovaná koruna je vynakládána maximálně efektivně a že dělá skvělou práci.

Dětem, které jsou sirotci, nebo pochází z nefunkčních rodin, poskytuje ubytování či náhradní pěstounskou péči v rodinách. Vzdělává je, zajišťuje jim zdravotní péči. Těm, které v minulosti někdo zneužíval, poskytuje psychologickou pomoc. Pokud mají děti rodiče, sociální pracovníci se snaží napravit podmínky v původní rodině, aby se mohly vrátit.

Kromě dobré péče a vzdělání jsou děti z Otcova domu vedeny ke vzájemnému respektu a porozumění. Předchozí generace dětí, které se již osamostatnily, poskytují poradenství novým generacím, které mají podobný neblahý osud.

Více prostoru pro život, školu i hru

Od roku 2003 má Otcův dům v pronájmu objekt s pozemkem, kde vybudoval sociální a kulturní centrum pro děti a sociální byty. Stávající kapacita ale není dostatečná. Otcův dům nyní potřebuje rozšířit své prostory, aby mohl nabídnout pomoc většímu množství dětí. Chce vybudovat novou školu a také nové dětské hřiště a hernu.

Budovat na pronajatém pozemku je však velmi nejistý podnik. Záměrem Otcova domu je proto pozemek odkoupit do svého vlastnictví. Díky vstřícnému postoji místní samosprávy je nyní pozemek 100 m x 100 m ke koupi za pouhých 9 USD na metr2. Celkově tedy Otcův dům potřebuje  získat částku 90 000 $. Polovina z této částky se již díky štědrým dárcům povedla vybrat, na druhou polovinu peněz nutných k rozšíření prostor Otcova domu potřebujeme Vaší pomoc. Za 200 Kč nám můžete pomoci pořídit jeden metr čtvereční.