Pomáháme opuštěným dětem na Ukrajině

Otcův dům se stará o sirotky a děti bez domova z kyjevského regionu. Za více než 20 let se organizaci povedlo zajistit lepší a stabilnější budoucnost tisícům z nich. Současné vzdělávací centrum Otcova domu slouží nejen dětem žijícím přímo v Otcově domě, ale nabízí alternativní vzdělání i dětem z okolí, které ve státním školství nemají šanci uspět. Dětí v nouzi je mnoho a Otcův dům potřebuje posílit své kapacity. Děkujeme, že svým darem podpoříte jejich práci spolu s námi.

Dar pro projekt Pomáháme opuštěným dětem na Ukrajině
(například „babička“, „milý kolega František“ nebo název Vaší firmy apod.)
(pro správný tvar slovesa na certifikátu)

Vaše data jsou u nás v bezepčí. Jak s nimi nakládáme si můžete přečíst zde.

sedmmínustři=

Obrázková galerie

Otcův dům pomáhá opuštěným dětem

Jen kousek od Kyjeva již od roku 1996 působí organizace Otcův dům (Otchiy Dim), která se stará o potřebné a opuštěné děti z místního regionu. S organizací Otcův dům spolupracujeme od roku 2015. Má naši důvěru. Víme, že každá darovaná koruna je vynaložena maximálně efektivně a lidé v Otcově domě odvádí skvělou práci.

Dětem, které jsou sirotci, nebo pochází z nefunkčních rodin, poskytují ubytování či náhradní pěstounskou péči v rodinách. Vzdělávají je, zajišťují jim zdravotní péči. Těm, které v minulosti někdo zneužíval, poskytují psychologickou pomoc. Pokud mají děti rodiče, sociální pracovníci se snaží napravit podmínky v původní rodině, aby se mohly vrátit.

Kromě dobré péče a vzdělání jsou děti z Otcova domu vedeny ke vzájemnému respektu a porozumění. Předchozí generace dětí, které se již osamostatnily, poskytují asistenci novým generacím, které mají podobný neblahý osud.

Více prostoru pro život, školu i hru

Od roku 2003 má Otcův dům v pronájmu objekt s pozemkem, kde vybudoval sociální a kulturní centrum pro děti a sociální byty. Stávající kapacita ale není dostatečná. Otcův dům nyní potřebuje rozšířit své prostory, aby mohl nabídnout pomoc většímu množství dětí. Chce vybudovat novou školu a také nové dětské hřiště a hernu.

V září tohoto roku se nám se štědrou podporou dárců z České republiky podařilo získat dostatečné prostředky na odkup pozemku, který Otcův dům získal od obce za velmi výhodnou cenu. Máme radost, že první krok se podařil.

Celé období do konce roku budeme pracovat na tom, abychom získali další prostředky pro rozvoj Otcova domu. Budeme vděční, pokud se přidáte k nám a řeknete o našem projektu svým přátelům a kolegům.