Vracíme úsměv opuštěným dětem na Ukrajině

V ulicích Kyjeva žijí opuštěné děti. Čelí hladu, násilí, zneužívání. Nechodí do školy, nikam nepatří. Šanci na alespoň trochu normální život pro ně představuje organizace Otcův dům. Poskytuje jim ubytování či náhradní pěstounskou péči v rodinách. Vzdělává je, klasická škola je pro ně obtížně dostupná. Zajišťuje jim zdravotní péči i psychologickou pomoc, aby vyléčily svá fyzická i duševní zranění a mohly se plnohodnotně zapojit do života. Dar, který pošlete do Otcova domu, poslouží k chodu této organizace. Pomůžete tak navrátit dětem ztracený úsměv a důvěru v dospělé. Děkujeme!

Dar pro projekt Vracíme úsměv opuštěným dětem na Ukrajině
(například „babička“, „milý kolega František“ nebo název Vaší firmy apod.)
(pro správný tvar slovesa na certifikátu)

Vaše data jsou u nás v bezepčí. Jak s nimi nakládáme si můžete přečíst zde.

čtyřimínusdva=

Obrázková galerie

Další informace

S organizací Otcův dům spolupracujeme od roku 2015. Posilujeme profesionalitu lidí, kteří se v domově o děti starají. V roce 2019 jsme se věnovali hlavně rozvoji náhradní rodinné péče.

Prostředky poskytnuté Otcovu domu putovaly na trénink a psychologickou podporu náhradních rodičů, na sociální a právní konzultace. Peníze jsme využili také pro zaplacení rodinných asistentů, aby náhradní rodiče, kteří často pečují o osm až dvanáct dětí, získali více času pro sebe. Zároveň jsme pracovali na programu následné péče o děti, které se z Otcova domu mohou vrátit ke svým biologickým rodičům. Zde je důležité, aby náprava poměrů v původní rodině byla udržitelná.