MYANMAR

Uprchlické tábory v Myanmaru jsou plné zpěvu.

V Myanmaru pomáháme od roku 2014 vnitřně vysídleným osobám a hostitelským komunitám z řad muslimských Rohingů a buddhistických Arakanců v Arakanském státě. Spolupracujeme zde s organizací Lutheran World Federation Myanmar za podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR. Tři komunitní projekty jsme podpořili za účelem zvýšení sociální soudržnosti ve dvou muslimských a buddhistických komunitách. Cílem nebyly jen samy stavby (přístupová cesta, most, silnice), nýbrž společná spolupráce a dialog mezi komunitami.

Jak vypadá naše skutečná pomoc v Myanmaru

V roce 2019 jsme nově postavili a zrenovovali tři školy, vybavili je a poskytli 954 žákům a 25 učitelům balíčky s učebními pomůckami. 120 Rohingů a 30 Arakanců se zapojilo do našeho programu podpory živobytí,díky kterému se těchto 150 budoucích drobných živnostníků zúčastnilo vzdělávacích kurzů v šesti různých „řemeslech“ – holičství, pletení rybářských sítí, vaření, krejčovství, opravy motorek a domácí zahradničení. Proškolili jsme je i v základních podnikatelských dovednostech.