KAMBODŽA

Provincie Battambang a Pursat.

Od zemědělství přes vodu, hygienu a sanitaci k menstruačnímu zdraví v Kamboži

Působnost Diakonie ČCE HRS odstartoval v roce 2013 náš první tříletý projekt v provincii Battambang, kde naše středisko zprostředkovávalo farmářům teoretická školení i praktické rady, které zlepšily zemědělské techniky místních farmářů. Tříletý projekt skončil úspěšně v roce 2016.

V roce 2018 a v roce 2019 jsme navázali na naše místní zkušenosti a začali v provincii Pursat díky podpoře Ministerstva zahraničních věcí a provincii Kampong Speu s podporou České rozvojové agentury školit farmáře, děti ve školách a ostatní obyvatele v oblasti snižování rizik katastrof (DRR – Disaster Risk Reduction) za účelem zvýšení jejich odolnosti.

Naším cílem je, aby kambodžští farmáři získali novější znalosti a naučili se modernějším způsobům pěstování plodin a jejich zhodnocení, ze kterých mohou v budoucnu těžit.

Od roku 2020 pracujeme také na zlepšení místní infrastruktury, především dostupnosti pitných i užitkových vodních zdrojů a efektivním hospodaření s nimi. Stejně tak se snažíme zvýšit přístup k adekvátním sanitačním zařízením a menstruačním produktům.

V roce 2021 se nadále věnujeme snižování rizika katastrof v provincii Pursat a vodě, hygieně a sanitaci a s nimi spojenému menstruačnímu zdraví v provincii Kampong Chhnang. V půli roku 2021 jsme také nově odstartovali 3-letý projet zaměření na zemědělství a zpracování plodin.

Aktuální projekty v Kambodži

Více informací o naší aktivitě v Kambodže a články, které průběžně aktualizujeme naleznete ZDE.