KAMBODŽA

Provincie Battambang a Pursat.

Od zemědělství přes vodu, hygienu a sanitaci k menstruačnímu zdraví v Kamboži

Působnost Diakonie ČCE HRS odstartoval v roce 2013 náš první tříletý projekt v provincii Battambang, kde naše středisko zprostředkovávalo farmářům teoretická školení i praktické rady, které zlepšili zemědělské techniky místních farmářů. Tříletý projekt skončil úspěšně v roce 2016.

V roce 2018 a v roce 2019 jsme navázali na naše místní zkušenosti a začali v provincii Pursat díky podpoře Ministerstva zahraničních věcí a provincii Kampong Speu s podporou České rozvojové agentury školit farmáře, děti ve školách a ostatní obyvatele v oblasti snižování rizik katastrof (DRR – Disaster Risk Reduction) za účelem zvýšení jejich odolnosti. Naším cílem je, aby kambodžští farmáři získali novější znalosti a naučili se modernějším způsobům pěstování plodin a hospodařením s vodními zdroji, a tím dovedli odolávat výkyvům počasí.

Zlepšena byla i místní infrastruktura, především dostupnost vodních zdrojů a efektivita hospodaření s nimi. Byly vytvořeny například i základní proti povodňové bariéry. V neposlední řadě byla podpořena proaktivní účast komunit, jak při tvorbě krizového plánu, tak při tvorbě plánu rozvoje vesnice.

V roce 2020 se nadále věnujeme snižování rizika katastrof v provincii Pursat a nově jsme odstartovali 4letý projekt v provincii Kampong Chhnang, který se bude věnovat vodě, hygieně a sanitaci a roční pilotní projekt zabývající se produkcí znovupoužitelných vložek a zvyšování povědomí v oblasti menstruačního zdraví.

Aktuální projekty v Kambodži

Více informací o naší aktivitě v Kambodže a články, které průběžně aktualizujeme naleznete ZDE.