Ohlédnutí za loňskými sbírkami

11. ledna 2021

Život miliard lidí na celém světe i práci našeho střediska ovlivnila pandemie koronaviru. Rok 2020 byl plný i dalších neočekávaných událostí. Místo standardních dvou sbírek, které každoročně pořádáme, jsme Vás tak o finanční pomoc potřebným žádali pětkrát. A to v situaci, kdy mnoho lidí v naší společnosti bylo ohroženo ztrátou příjmů. Nesmírně si proto vážíme Vaší štědrosti a děkujeme Vám.

Ohlédnutí za letošními sbírkami
11. ledna 2021 - Ohlédnutí za loňskými sbírkami

TVFFY3507 (2)radiční Postní sbírka letos vynesla 545 tisíc Kč i přesto, že se konala v době, kdy byly kostely zavřené. Její výtěžek poslouží komunitnímu centru Tahaddi na podporu předškolního vzdělávání dětí a také na pořízení vybavení pro distanční vzdělávání dětí v komunitní škole.

senioři u dveříNa jaře jsme také otevřeli sbírku pro podporu lidí v ČR, kteří se dostali kvůli vládním koronavirovým opatřením do existenčních problémů. Finančně jsme do dnešních dnů podpořili 61 rodin a jednotlivců v celkové výši 451 989 Kč. Vedle sbírky jsme také koordinovali dobrovolnickou pomoc, podpořili provoz krizové linky a zorganizovali zasílání Dopisů pro radost do domovů pro seniory.

šumvald 2V červnu tohoto roku zasáhly Uničovsko ničivé povodně. Při pomoci obyvatelům zasažených velkou vodou, především seniorům a jiným sociálně potřebným rodinám, odpracovali naši dobrovolníci v 17 zaplavených domácnostech cekem 445 hodin. Z prostředků veřejné sbírky jsme mohli podpořit 27 domácností, mezi které jsme rozdělili 197 100 .

117632052_2401659720127941_6768548362184051070_oProstřednictvím znovu otevřené Postní sbírky na okamžitou pomoc Bejrútu po srpnovém výbuchu, jsme od Vás získali dalších úctyhodných 250 000 Kč. Peníze posloužily na pomoc nejvíce zasaženým rodinám a na nákup učebních pomůcek pro distanční výuku dětí a platy učitelů, kteří výuku vedou.

Ukrajina děti Otcův dům 3Do konce ledna 2021 probíhá předvánoční sbírka pro ohrožené děti na Ukrajině. Její výtěžek poputuje do nevládní organizace Otcův dům z Kyjevského regionu, který se stará o sirotky, děti bez domova a mladé křehké rodiny. Na sbírce je v současné době také díky aukci obrazů a daru Českobratrské církve evangelické přes 240 tisíc Kč

Vážíme si Vaší podpory a přejeme Vám vše dobré do nového roku.